varte s majklem

Vanilkový cupcake

Ingredience

14 CUPCAKES

200 g hladké mouky
130 g cukru krupice
113 g másla
3 vejce
1 sáček kypřícího prášku
60 ml mléka
Kůra z jednoho citronu
1 sáček vanilkového cukru nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový lusk
Špetka soli

Poleva/krém
500 g cukru moučka
250 g Mascarpone krému
60 g másla
1 lžička šťávy z citrónu

Vanilkový cupcake

Postup přípravy receptu

Postup

Ve větší nádobě si ušleháme máslo s cukrem a po ušlehání přidáme
vejce. V druhé míse smícháme mouku, kypřící prášek a špetku
soli. Hotovou směs z obou nádob smícháme dohromady. Mícháme,
dokud nevznikne hladká hmota bez hrudek. Nakonec přidáme kůru z citronu a vanilku.
Hotovou směs vylijeme do 14 muffinových košíčků (vyložených papírem),
naplníme do tří čtvrtin košíčku. Košíčky vložíme na 17 min do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme. Zkontrolujeme zdali jsou muffiny upečené , tak že do nich zapíchneme špejli .Pokud na ní nezůstane těsto ,muffiny jsou hotové,
Upečené cupcaky necháme vychladnout na mřížce.

Polevu / krém
Rozmícháme si mascarpone, máslo, šťávu z citronu a extra jemný
moučkový cukr.
Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku .Pomocí sáčku s vroubkovaným nástavcem touto směsí na cupcaky ozdobíme. V případě, že krém je příliš měkký, stačí přidat více cukru nebo dát do lednice po dobu 15 až 25 minut.

Dobrou chuť Vám přeje Michael!