200 g cukrářských piskotů
3 vejce
250 g Mascarpone krému
50 g cukru
5 lžíce mandlového likéru (Ameretto)
1 šálek espressa
Slazený nebo neslazený kakaový prášek na ozdobu
Příprava
Oddělíme si vejce žloutky od bílků. Nejprve si rozšleháme bílky s 25g cukru do tuhého stavu. V samostatné misce si rozšleháme žloutky s 25 g cukru remaingin až do doby, kdy se nám bude tvořit krém, poté přidáme mascarpone krém.
Na závěr přidáme tuhý sníh z bílků a lehce složíme. Smícháme si v jedné misce silné espresso, 1 polévkovou lžíci cukru, likér. Ponoříme každý piškot zvlášť v kávové směsi likéru a skládáme do mísy či do formy na dort .Pokračujeme tak že si uděláme jednu vrstvu z máčených piškotů. Pak přidáme polovinu krémové směsi. Opět skládáme druhou vrstvu piškotů .Navrch dáme druhou polovinu smetanové směsi. Na ozdobu, přidáme kakao nebo jinou dekoraci (kávová zrna, cukroví ve tvaru berušky, nebo květiny vyrobené z jedlých vafle.
Necháme vychladnout v lednici cca 4 hodiny a můžeme servírovat.
Buon appetito